CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2016. április 25., hétfő

Kis Könyves Éj 2016


Az idei hagyományos Kis Könyves Éj izgalmas előzmények után remek programot nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon köszönjük Gombos Katának és a Kisgombos csapatának, akik ezúttal DánielAndrást hívták meg a rendezvényre, s Vele együtt Kicsibácsi és Kicsinéni, valamint a Kuflik töltötték meg a teret a gyerekek mellett. Aki nem ismeri a történeteket, olvassa el gyorsan, máris fellelhet a szereplőkhöz kapcsolódó számos részletet az alábbi fotókon.


Előadás a Brighella Bábtagozat jóvoltából, Nagy Anikó és Nagy Tamás humoros jelenlétével, akik Szatmárnémetiből keltek útra, hogy velünk lehessen Ők és Kuflik.


Kuflikat a Ludu Manufaktúra segítségével készíthettek a gyerekek.


Kicsibácsi és Kicsinéni megelevenedett, köszönhetően a Kompánia Színtársulatnak, akiknek még arra is maradt erejük, hogy izgalmas játékos elemekkel tegyék hangulatossá a programot.



Kontyos Kicsinénik :o)))

Illatgyűjtemény:


A szerző úr és az egyik CsákyKicsinéni:

Eszem-iszom talányosan dióból (számos Kicsinéni Kicsibácsi lak…) 

...és falatozhattunk a Kettőspontban, no nem Kuflit, hanem kiflit ajvárosat, padlizsánkrémeset, medvehagymásat.... nekem még intravénásan kávé is jutott, nagyon finom!!!!

A fizikát péntektől mindenki imádja, köszönhetően Tóth Attila tanárbácsinak.



A sötétedés a biatorbágyi Kis Könyves Éjen újabb örömforrás, a várva várt bújócskával zárul a „hivatalos” program. És Ő megint velünk volt, ezúttal ezt a programrészt mozgósította.


Az egész „falu” nevében köszönhetem Katának, hogy ezúttal is - erején felül -összeszervezte ezt a tartalmas, értékes délutánt-estét, hogy minél többen megismerhessünk egy újabb kortárs szerzőt és művei kedves szereplőinek történeteit, illusztrációit, kellékeit.



És volt egy kis KreaTanya tereprendezés és dekor :o)))

2016. április 24., vasárnap

Az utolsó elsőáldozó


Nagy nap a mai, Somakoma elsőáldozó lett. Meghatódtam, megtehetem, anya vagyok :o))). 
Eszembe jutott SJP egyik jelenete, a „Csak tudnám, hogy csinálja” c. filmből, amikor a vásárolt almáspitét próbálja házikészítésűvé alakítani, ugyanis egy tortányi kapacitásom volt, ami a családé lett, s az agapé hozzájárulásom ezúttal két szépen csomagolt bolti keksz képében testesült. Ezen nem hatódtam meg, ezen csak nevettem. Tekintettel az elmúlt 48 óra igen intenzív rendezvény- és programáradatára, ennyire futotta.

Somát megünnepeltük a családdal, szerencsénk van, hogy sok családtag veszi körül. Az ebédet Krisztiánék készítették (Nagymami), a bizonyos torta mellett volt „mentes” Kemenesből, és a helyszín a szeretett KisVilla. Kültéri reményeinket elfújta a szél, ám a hangulatot ez cseppet sem csorbította. Köszönjük Boginak az aktív részvételt. Az asztaldekor KreaTanya :o))), az ültetőkártyák az ünnepelt kezei  közül kerültek ki. A legjobb a sajátja :o)))













2016. április 11., hétfő

Boltmustra

Volt ma 10 percem hazafelé Budaörsön, beugrottam Mömax-ba, kíváncsi voltam milyen. Jó kacskaringósan alakították ki az üzletben az útvonalat, sokkal nagyobbnak tűnt, mint egykori obis korában.


Néhány használható portékát találtam:

Ez nagyon tetszett, panel, kb. 100 cm x 80 cm. 








2016. április 10., vasárnap

Construma 2016 - KreaTanya kedvencek

Ma visszatértem a Construmára, a pénteki (itt) nagy öröm előtt, után nem volt lehetőségem megtekinteni a nekem izgalmas dolgokat. Az alábbiak nagyon tetszettek:

Marrakesh, cementlap szeretetem mindig igyekszem kifejezni. Ezügyben mindenevő vagyok, minden gyártóért rajongok :o)))


Csodálatos, dizájn szerelvények a Kludinál, minden modern fürdőszobában megállja a helyét.



Kő, kő és kő, minden mennyiségben. Kiváló minőségben, rendkívül széles felhasználási területtel.




Parador padlóburkolatok, szintén az esztétikum jegyében.


A színskála Gorenje, Sencor és Hörmann módra.




A nekem leginkább tetsző tetőfedés.


A magyar dizájn néhány remek alkotása:




Lámpa árnyék.

Szabó Dorottya


Hannabi

Orbán Orsolya

Codolagni

Cement újra, CRH. Készítettem mécsestartót.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest