CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2011. június 30., csütörtök

Közkívánatra

Többek kérésére lehull a lepel az én csokitortám receptjéről.
Íme: 2 db tojást jó habosra keverni 1 bögre cukorral, majd hozzáadni és továbbkeverni 1 pohár tejföllel és 1 bögre liszttel, valamint 2 evőkanál kakaóporral, ½ csomag sütőporral. Nagymamám szerint a sós étel és az édes étel akkor érvényesül igazán, ha egy csipetnyit rakunk az ellentétesből, így pici só még szükséges. Kivajazott tortaformába önteni, 160 fokon középen kisütni, kb. 30 perc. Amikor kész félbevágni, házi sárgabarack lekvárral megkenni, majd a tetejét visszarakni és étcsokis tortabevonóval (vagy a maradék húsvéti/télapócsoki + vaj + tej + kakaópor) befedni. Mivel ez nem egy gasztroblog, csupáncsak saját tapasztalatra hagyatkoztam. Nagyon finom szokott lenni.


Azért, hogy jobban megjegyezzétek, a hozzávalók nagy részét képpel tálalom Nektek. Kellemes sütögetést és jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest