CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2013. október 4., péntek

Magas padlószegély



Van egy aprócska ötlet, ami felnőtté tesz egy otthont. Vegyük példának a karórát. Tök mindegy milyen, csak mutassa az időt. Egyszer mesélte valaki, hogy egy színes Swatch órát viselt a kiskosztümös szerkója mellé az állásinterjún. Felvették. Majd, amikor már barátibb lett a hangulat, megkérdezték, hogy tényleg komolyan gondolta-e, hogy az öltözékéhez ennyire nem illőt hordott. A korrekt válasz az volt, számára fontosabb szempontot jelentett, hogy lássa az időt, s nehogy elkéssen. Teljesen korrekt érvelés. Majd eltelt néhány év, s ahogy ebben a lányban, úgy sokunkban, megérett az igény arra, hogy az alap - nyilván elsődleges - funkciója mellett valamiféle ékszerszerű kiegészítő, a pont az i-re legyen a karóra. Hát ezt gondolom a parkettaszegélyről. Le a régi, alacsony padlószegéllyel, jöjjön a magas!!!! Ahogy mondják, zongorázni lehet a különbséget. Mindenkit rábeszélek, s eddig bevállalták a kedves „megrendelők”. Néhány éve már könnyen hozzá lehet jutni Magyarországon is, s gyanítom, lehet még cifrázni, akár a magasságmérettel vagy a felső rész kidolgozásának variációival, így egyre bővülő kínálatban reménykedem.

Ez nálam rajongás, a normál, vékony szegélyt – vállalom – olyannak tekintem, mintha csak egy hurkapálca került volna a padló és a fal találkozásához.
Drágább? Igen. Most őszintén, van olyan elvetemült, aki évente cserél szegélyt? Akkor meg máris megéri, a látvány pedig mindent visz. Még akkor is, ha rá lesz tolva könyvszekrény, vagy kanapé. Megvettem, a parketta felturbózást követően is jelentkezem, most még csak simogattam s a falhoz helyeztem.
Néhány ötlet a beszerzéshez (a kedvenceim):
Bovelacci az Anro-tól, név nélküli a Diego-tól. És a számtalan ilyen-olyan lakberendezési-/dekorstúdió.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest