CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2013. december 6., péntek

Karácsonyi ötletbörzeKisvillában Mikulás börzén vettem részt, családias hangulatban töltöttük a délutánt.
Szeretettel küldöm Nektek az alábbi dekorációs ötleteket, többnyire csekélyke beruházással és időráfordítással készíthetők.
Kezdjük a zászlófüzérrel. Hát igen, ismét a jó öreg zsákvászon. Bármire alkalmassá teszem. Továbbra is tapasztalat, hogy szöszöl, jellegzetes szagú… ám némi szellőztetés után jól hasznosítható belső térben, egyforma háromszögekre vágtam, a festékraktáramból világosszürkével felfestettem a betűket, csillagokat, s a hatékonyság, valamint a varrógépre pakolt tucatnyi holmi arra ösztökélt, hogy a zsineget varrás helyett felragasszam.

Nagyobb étkező esetén szem előtt lehetnek a székek, s azok háta. Gyorsan megvalósítható díszítéssel bevonhatjuk a karácsonyi dekorok körébe. A tobozokat ragasztópisztollyal erősítettem az egymással harmonizáló szalagokra, majd naná, zsákvászon masnival a székre erősítettem.
Nagy kedvencem ez a koszorú. Szalma alapra ragasztottam csipkés papír poháralátét és tortacsipke hajtogatásával készült „tölcséreket". Ugyancsak a poháralátéteket használtam fel a vállfára felfüggesztett „gömb dísz” elkészítéséhez, félbehajtottam a kerek papírokat, majd élüket egymáshoz ragasztottam.
Csipkés tortaalátét „karácsonyfásan” is összehajtható.
Még láthattok fejére fordított poharat, tetején mécsessel, amennyire egyszerű ötlet, annyira jól mutat a karácsonyi vacsora mellett. A háttérben Parafafa, erről már írtam korábban itt. Hogy tetszik a damasztszalvéta a gyöngyfüzérrel átölelt mohafenyővel, a laminált zöld  zsákvászon tányéralátéten? A fahéjjal körbevett gyertya elkészítése nem nagy kunszt, csak illatos és szép.
Ha már a terítésnél tartunk… egy unalmasnak vélt terítő feldobható a tányéralátéttel. Készítettem zsákvászonból, pusztán azt feldíszítve, vagy laminálva, ragasztottam tapétát rétegelt lemezre és lamináltam csomagolópapírt, tapétát. Sokszor használom a laminálógépet, tréninganyagokhoz, prezentációk szebbé tételekor, ajánlatokhoz, DIY-hez. Kb. 1 éve vettem, rengeteget használom, az enyém egy aldis, kb. 5.000,-Ft volt. Amennyiben hasonló a helyzet, érdemes venni, ha nincs otthon, biztosan akad munkahelyen, illetve fénymásolóknál, irodaszerboltokban vállalnak laminálást. Tányéralátétként azért jó, mert könnyen tisztán tartható, millió féle illusztrációt lehet készíteni. Amit tudni kell, hogy az A4-es méret kisebb, mint egy normál tányéralátét….

Mécses és/vagy gyertyatartót készíteni annál jobb, minél egyszerűbb. Na ezért nem kell kidobni befőttesüveget. Kétoldalú ragasztószalagot vittem fel, majd megszórtam kristálycukorral, a gyertya mellé is kristálycukrot tettem. Az alábbi megoldáson nincs mit ragozni.

 


Fakorongra ragasztott gyertyák, karácsonyi asztal dísze lehet. Hópihe készítésének leírása itt található. 

A fenti szépségeket körülölelte a Kisvilla hangulata, nagyon szépen kiegészítették egymást.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest