CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2014. október 9., csütörtök

Őszi esküvő TabajdonJudit és Tamás esküvője nagyon különleges volt számomra. Sok izgalmas részlet lengte körül a várakozás és a készülődés időszakát, a nagy nap pedig maga volt a jó nagy adag adrenalin injekció. Ekkora létszámra, közel 80 főre ugyanis még korábban nem terveztem és dekoráltam. Emellett a Menyasszony határozott elképzeléseit igyekezetem átültetni a kreatanyás stílus tárgyi világába és vizuális élménnyé varázsolni. Borzasztóan izgultam, hogy a közös gondolatok és inspirációk alapján megszülessen egy egyedi, erre a napra szabott dekorációs háttér, olyan, ami Judit fejében volt. Tényleg van egy pont, amikor elkezd élni bennem, s velem a projekt (persze ez többnyire az utolsó napokban), amikor olyan, mintha a felkérő szemével kezdeném látni a világot. A dália paráról már (itt) tettem említést, kis családom pedig végigélte, hogy ilyenkor totál zizivé válok. Viszont, amikor élesben dolgozom az naggggyon jó érzés:
Fotó: Marcsi & Fefe
Szóval nyár elején érkezett a kérés, az akkor még távolinak tűnő szeptember végi, őszi hangulatú dekorálásra. Ám gyorsan kanyarodjunk is el az égetik az utcában az elszáradt faleveleket jellegzetes illatától, a nehéz, ködös levegőjű, sárgás-barna hangulattól. Na itt minderről szó sem volt. Az elején kialakult, hogy bizony az ősz melegebb, még élettel teli színvilágában gondolkozhatunk, a bordó, fakózöld, barackszín, padlizsánlila telt árnyalatival. Ugye máris vibrálóbb felütést kap az ősz szó. Ezek a színek annyira fontos szerepet játszottak az elképzelésben, hogy erre épült a Menyasszony kifinomult ízlése alapján minden. A csodálatos fejdísz, a vízfesték illusztrációk a meghívón és a menükártyán, a csokron és az ünnepi desszerteken, tortán, a sok érett, szépséges gyümölcs alkalmazásán, s természetesen a dekorációs környezeten. 
A csokorról külön nem készült fotó, ezért kivágtam a bevonulási, számomra nagyon kedves pillanatot megörökítő fotómról, amelyen Pintyőke virágkarkötője is látható.

A házasságkötés a szabadban zajlott, a vacsorát azonban a hűvös időjárás miatt, 2 héttel a program előtt meghozott  döntés alapján inkább fedett területen alakítottuk ki. Mindkét helyszínen alkalmaztam csipkeszerű textíliát. Jó forrás volt ezúttal is az Ikea: Gulldis. Ezekkel öltöztettem fel a terasz tartóoszlopait és a Menyasszony függönye került a sátorlábra. (Az anyakönyvi papírok felett nem lehet szabad ég.) 


Azt gondolom telibe találtam a szőnyegek és a szalmabálák ötletével. Ide mindkét „kellék” tökéletesen illett. Arról nem is beszélve, hogy előbbi a pár sajátja, én meg hiszem, hogy ez csak növelte a meghittséget. (Remélem sokkal többet jelent azóta, az előszobába lépve :o) Szalmabála kettős funkciót kapott, az első sorban ezen ültek a gyerekek, a felnőttek sörpadjai előtt, és asztalt készítettem. Szó szerint. Ikea Fynd-en találtam egy szekrényajtót (2.000,-Ft), innen már mocorgott a fantáziám, Annie Sloan Paris Grey-t kapott, s én már láttam magam előtt, amint tálalásra használjuk a friss falatkákhoz, gyümölcs és italfrissítők elhelyezésére.Fotó: Marcsi & Fefe

A terem fehér falú, szürke gres padlózatú, neon fényárban úszó helyiség. Innen nagy kihívás volt nyerni, ami a visszajelzések alapján valóban sikerült. Azt tudtuk, hogy neon nekünk nem kell, ezért rengeteg mécsesben, gyertyában gondolkoztunk és az utolsó pillanatban jött az ötlet a fényfüggönyre, ami a színes krepp csíkok elé került. (Köszi Marci még egyszer!) Az oldalhelyiségek üvegajtaját fedő függönyt a már említett ikeás textilre cseréltem, onnan beszűrődött némi fény, a tálalóasztalokra pedig asztali lámpa került. A plafonról a figyelmet „sállal” (Ikea, Sunrid) próbáltam elterelni (nagyon kedvező az ára, félbevágtam, így is kellő szélességben futottak) és itt kapott helyet a pompomok egy része.


Az asztalszámozás mohából készült. A neveket pedig a meghívó betűtípusának megfelelően kinyomtattam és mellé írtam az adott asztal számát.
Fotó: Marcsi & Fefe


Egy pillanat a meleg ételek tálaló asztaláról, kis dekor részlettel. 

Fotó:Marcsi & Fefe
Italasztalunk csodálatos látványt nyújtott. A Menyasszony kérte, hogy kapjon helyet valahol a fészküket díszítő kedvelt tükör. Itt volt a legjobb, tökéletes dekorációs elem és a fények játékának remek partnere volt. Az italválaszték minden részletében figyelt a vendégekre. A gyerekeknek a szörp tejes- és csatosüvegbe került. És imádták a csapos limonádéballont.


A desszertet két tündér készítette. (Ez a dekor nem az én érdemem, íme hogyan illeszkedik az Ő elképzelésük és az enyém egy szép nagy kerek varázslattá.)

Amikor már erősödött a gyertyák, mécsesek hangulata.
Vannak dolgok, amik beváltak, ezért szépen simulnak a hangulathoz, dekorációhoz. Ilyen a zsákvászon, ami nagyon tetszett Juditnak. Szeretem a padot az ifjú pár ülőhelyéül, kapcsolaterősítő kapocs a szememben. Szép a bekeretezett étel-ital-desszert menü, amit természetesen mindig a meghívó hangulatához, betűtípusához igazítok.

Fotó: Marcsi & Fefe
Szeretettel övezett tanulságok, váratlan helyzetek mindig adódnak. Egyre jobban hiszem, ereje van, amikor az érintett pár és az én saját otthonom tárgyai is jelen lehetnek, mint szolgálatkész kísérők. Érzem, látom milyen klasszul passzol minden, mert egy kézben futottak össze a szálak. Alázatos, pörgős, energiát igénylő hosszú műszak, alkalmasint elcsuklik az én hangom is, vagy könny szökik a szemembe. Ez mindig csapatmunka, hálával tartozom azoknak, akik besegítettek és remek érzés, hogy a közös cél micsoda energiákat szabadít fel, s szárnyalunk egy irányba mindannyian. Judit mérhetetlen izgalommal és fáradhatatlanul vette ki részét a tervezés, megvalósítás folyamatában. Ezen a szombaton velem dekorált az őszinte hit és az önzetlen szeretet is. 
Akiknek ez a csodálatos összhang köszönhető:
Judit és Tamás, a 3 csodaszép lány és a fergeteges vendégsereg
Klári és Sophie, a lenyűgöző desszertek megálmodói és készítői (web) (FB)
Confettini, ahol az illusztrációk és a kézzel írt ültető/szalvétaölelők készültek (FB) (web)
Etyeki kézmíves sós finomságok (web) (FB)
Catering: Vali és Laci – Új Betlász (FB)
Csokor, karkötő, dekoráció, koordinálás: Kreatanya
Fotók: Marcsi & Fefe és Kiki
 

Nem akar valaki házasodni mostanában? Eső ezúttal sem volt :o)))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest