CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2014. november 10., hétfő

Őszbúcsúztató dekorációs ötletek



Nehéz elhinni, hogy naptár szerint lassan valóban a tél felé közeledünk, mert még ma is pusztán a farmer dzsekimet hordtam kabátként. Ilyen előzmények után szokott előfordulni, hogy egyik pillanatról a másikra leesik 50 cm hó.. 
Vasárnap is remek időjárásban volt részünk a KisVilla (web / FB) által szervezett őszbúcsúztató programon, ahol sütit ettünk és szörpöt ittunk, gyöngyöt fűztünk (Gyöngyfűző Lány / FB), kavicsot festettünk (Mesekavics / web / FB), papírmasé lámpást és mécsestartót készítettünk (KreaTanya), mézet kóstoltunk (Jassó Méhészet / FB) és pánsípot hallgattunk (Kegye János). Nagyon jól éreztük magunkat!!!!
KreaTanya őszi, asztali dekorötletekkel állt elő. A lányaimat már megfertőztem, a legnagyobb természetességgel dobozolnak, cipelnek, rakodnak, amikor segítségre szorulok.
Készítettünk lufira ragasztott csirizes papírmasét, a gyerekek nagyon helyesek voltak, mert mindannyian nyakig pacsmagoltunk a házi ragasztóban, ám ez nem szegte kedvüket. A csiriz receptje itt olvasható. A felfújt lufit bekentük csirizzel, lazán kézzel, nem használtunk ecsetet sem, utána ráhelyeztünk mezei csomagolópapír csíkokat, azokat is ragasztós kézzel igazgattuk, majd hasonló technikával következett a záróréteg, a szalvéta. Ez egy kissé nehezített pálya volt, mert könnyen szakadt, ám nagyon szép alkotások születtek így is. Kb. 1 nap alatt kiszárad, a tetejét formára lehet igazítani, belekerülhet egy üveg mécses tartóba helyezett mécses (Tökéletesen megfelel az ikeás Glimma). Holnap megyünk is velük Márton napi lámpás felvonulásra.
Izgalmas gyümölcsöt vagy zöldséget mécsestartóvá varázsolni. Egy éles kés szükséges hozzá, csepegtessünk egy kis citromot a mécses alá, tovább marad friss.

És készült mécses védő, mécsest körülölelő burkolat. Ennél egyszerűbb nevet nem is tudtam volna kitalálni. Szükség van pauszpapírra, kb. A5-ös méret elegendő (a legkisebb méret, amelyben kapható: A4), erre a gyerekek nyomdával vitték fel a mintát, a szélét hullámollóval levágtuk, majd hengert csavartunk és tűzőgéppel összetűztük. Aztán már csak annyi maradt, hogy a meggyújtott mécses köré helyeztük. Szolgálati közlemény, mindig kerüljön alá mécsestartó (a fent említett ikeás megfelel) vagy helyezzük a mécseseket csempére, alátétre, bármire) Elképesztő hangulata lesz a sötétben. Ez aztán tényleg filléres ötlet, és kevesebb ideig tart elkészíteni, mint amíg leírtam. Ugyan a KisVilla minden szereplőjével szeretnénk erősíteni - nem utolsó sorban ezzel a nagyon jól sikerült délutánnal - hogy ne rohanjunk az advent elébe, élvezzük még az őszt és hangulatát, ez a mécseses ötlet akár a majdani karácsonyi ünnepi asztalon is alkalmazható, lehet rajzolni a pauszpapírra vagy mintalyukasztóval is lehet díszíteni, a meghitt ünnep jellegzetes illusztrációival.
Köszönjük Mindenkinek, akik velünk tartottak és megpihentek egy kicsit a nagy rohanás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest