CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2012. február 23., csütörtök

Barcelona

Megjártuk Barcelonát.
Az évtizedek során szoros barátságok alakultak ki, köztem, majdan párral és családdal gyarapodva mások és párjuk és családjuk között. Van akit 10 éves korom óta ismerek, másokkal gimiben kavarodtunk egymás mellé, a fősuli is emlékezetes (igaz Materiálok?), az egyetemről nem jött senki, ám munkakapcsolatokból is teljesedett szorosabbá az a valami.  Aztán ahogy lenni szokott változtunk, szorosabbá tettük, vagy lemorzsolódtunk egymásról. Vagy mégsem. Nekem a barátság egy növény. Ápolom, táplálom, mert akkor nő. Persze vannak prioritások, és nem mindent és nem minden áron. Mert a családom mindenek felett.
Az egyik csapatunkban ketten (elsőként nőként!!!! – így jár aki fiatalabb férjet választ) tavaly 2 nap eltéréssel átléptük a 40-et, s korábban megbeszéltük, hogy ezt a kerek évfordulót a másik 2 (még harmincas) barátnővel eltöltjük valahol egy hétvége erejéig: Thaiföld (ez azért vicc volt), Barcelona vagy a Kopaszi-gát. Közben jelezte egy baba érkezését, így borult a program, meg annyira mégsem pörögtünk rá a szervezésre…. Nem repültünk Bangkokba, nem láttuk Barcelonát, de hogy még a Kopaszi-gátra sem jutottunk el…
Barcelona nagy kedvenc. Évekig szoros kapcsolatot ápoltunk Vele és egyéb spanyol és spanyolajkú területekkel az akkori munkám során. Véletlen, hogy oda kerültem, bár ha jobban belegondolok ebben is a sors keze lehetett. Annyi mindent megtudtam ezekről a desztinációkról és még spanyolul is tanultam. 15 éve jártam ott…… a minap pedig a fentieket összegezve kitaláltam, hogy ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy jön Mohamedhez. És elhoztam Barcelonát egy baráti összejövetelre (a házigazdák mit sem sejtettek). Nagyon jókat nevettünk.
Volt felirat meg tapas.
...pom-pom és piñata
....Paella
Sangria (virgin  gyerekcsapat miatt)
...BCN térkép és city card
Még beszállókártyát is készítettem. Emlékezetes és tréfás buli volt.

Így jártunk mi Barcelonában egy hideg, szánkózós hétvégén.
S a baba megvárta, hogy "bulizzunk", 1 nappal később meg is érkezett.





1 megjegyzés:

  1. De jó is volt!!! Köszi még1x! És remélem az igazit is hamarosan bepótoljuk :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest