CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2012. június 26., kedd

Dorka széke

Dorka szürkés szobája új lakóval bővült. Most, hogy már végre itt a vakáció és nem kell az íróasztalnál ülni, bekerült a még felújításra váró íróasztal mellé a szék. Ám ott olyan rumli van, hogy inkább a falnál fényképeztem.
A felújítós történet egy utcán talált és hazahozott székkel kezdődött. A mi településünkön nincs lomtalanítás, amikor valaki igényli, jelzi „környezetbarát” barátunknak, s akkor kirakja a portája elé, onnan meg az illetékes elszállítja. Ez egész jó, mert nincs tele a „falu” EGY bizonyos napon utánfutós Ladákkal és majdnem széteső furgonokkal.
A szék már az eredetihez képest kapott egy újrafestést. Kezdetnek az én jó kis vasaló barátommal lecsiszolgattam csupaszra, eltartott egy darabig. Utána Tikkurila-ban gondolkoztam, ám a hozzánk legközelebbi bolt tulaj-eladója nálam nem éri el az alap ügyfélszolgálatos magatartást sem, szóval gondoltam, akkor hagyom máshol a pénzem. Vettem tehát fa alapozót (fehéret) és lila valamint szürke selyemfényű festéket. (PB Color Kft.)
Alapozás – Trinát univerzális 100/fehér alapozóval.
Visszacsiszolás után a sötét színnel 2x, majd a világossal festettem 2x, mindig visszacsiszolást követően, a kellő száradási időt megvárva, ecsetet és hengert használva. Legvégül pedig itt-ott csiszoltam rajta, hogy elérjem a kopottas hatást. (a korábban bemutatott cipőcske keretével párhuzamosan). Festék: Trinát selyemfényű flexibilis vastagzománc, sötét – N426 / világos S3005-R20B.
Az ülőke részt szétszedtem, lecsiszoltam, fertőtlenítettem. Méretre vágtam szivacsot, 4 rétegben egymásra helyeztem. Majd a laikus amatőr higgadtságával ráhelyeztem a kárpitnak szánt anyagot és tűzőgéppel felerősítettem. Arra azért ügyeltem, hogy kifeszüljön az anyag (én meg megfeszültem :o))), és mindig átellenesen tűztem. Ennyi.
A textilt az Ikeában vásároltam: Emmie Ros. Annyit érdemes tudni, hogy kifejezetten jó minőségű, kellő vastagságú, nem nyúlik, jól lehet vele dolgozni, varrni. Ajánlom, de ilyen célra, vagy akár párnahuzatnak is inkább ezt a családot (számos mintával, színben, folyton változó kínálattal), mert a vékonyabbak nem bírják a strapát.
Tűzőgépet az egyik barkács-nagyáruházban vásároltam, Ellix, 6-14 mm x 11,2 mm-es, nem csúcsminőség, de a célnak megfelelt.
Nem volt ingyen… de majdnem :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest