CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2012. október 20., szombat

Ló a falonMa teljesítettem 4 éves megrendelőm kívánságát. Donát szobájának falára lovat festettem. Egy nagyon szépen felújított ház egy részlete ez a faldekor, amivel jó sokat dolgoztam. Az otthon egyéb változásának is részese lehettem, későbbiekben visszatérek.
Jelen dekorálásnál először megrajzoltam pauszra a kontúrokat, jól elcsesztem egy csomó időt, ám az arányok valahogy nem lettek jók, ezáltal a rajz sem…. így jött a projektoros ötlet… már láttam magam előtt, hogy kölcsönkérem egyik multis barátomtól az eszközt, aztán megyek vissza a (lakóhelyemtől kb. 60 km-re elhelyezkedőhelyszínre… ám a helyi református lelkész (Tamás) a legnagyobb természetességgel lehetővé tette, hogy használjam a rendelkezésére álló projektort (ezúton is köszönöm Neki még egyszer). Aztán már csak előadtam a „szőkenőset”, meg telefonos segítséget is kértem, ám láss csodát működésbe lendült a gépezet…. kontúr gyorsan fel a falra és már festettem is. A festéshez hobbifestéket használtam, 14 színt kevertem ki. Erről tudni kell, hogy ha nem figyelsz, gyorsan beszárad, ugyanazt a színt kikeverni meg nekem ritkán sikerült. Tulajdonképpen pöttyöket vittem fel, azt maszatoltam el az ecsettel, így jött létre az alkotás. Volt hátrányos helyzet, ideális fényviszonyok hiányában… ám a végeredmény annyira szép lett.

 
 


Szeretném megemlíteni, hogy az igény felmerülésekor azonnal rávágtam, hogy én simán elkészítem… pedig nem vagyok egy nagy lovas, mindig nagy tisztelettel szemlélem az állatot, valamiféle alázattal, ugyanakkor félelemmel. Kis időre belopódzott az életembe régen, de nem lett szerelem a fenntartásaim miatt. Nem voltam biztos abban, hogy kellő lelkesedéssel tudok azonosulni a témával. Azt gondolom sikerült. Szerintetek?  
Köszönöm a szülőknek a felkérést.

4 megjegyzés:

  1. Ez valami csodálatos, én is inkább kutya párti vagyok, de ilyen szép állatot még sosem láttam! Gyönyörű!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Kutyát is festek, e ló után bármit :o)))

    VálaszTörlés
  3. A valasz a kerdesre: szerintem allati jol sikerult:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest