CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2015. március 14., szombat

Uránia, Nicolas és mi

Tegnap kitaláltam, hogy a mai napot töltsük kizárólag ötösben és menjünk be a Nemzeti Múzeumhoz. Az ünnep fontosságát tiszteletben tartjuk, de mi amolyan tömegkerülők vagyunk, szokás szerint előtte vagy utána 1 nappal látogatunk el a kiemelt helyszínre. S ha már a környéket célozzuk meg, gondoltam elmehetnénk kedvenc mozinkba. Az építészet és a vizuális kultúra iránt érzékeny anyaként igyekszem megfertőzni a kölköket mindenféle jóval, Ő meg szívesen támogat ebben. 
Szóval ma elképesztő élménysorozatban volt részünk, sőt még a rendőr urak is behunyták a szemüket a film erejéig, megígérték nem bántják a verdát. Ugyanis a Trefort utcában parkoltunk, ahol már elvileg nem lett volna szabad. Sőt mire a kocsihoz visszatértünk, még el is kerítették :o)))
Az épületről néhány hete írtam cikket (itt), kérlek nézzétek meg, ennyit mindannyiunknak érdemes tudni róla. Arról nem is beszélve, hogy egy előkelő listán a mi kis országunk sokak által mégcsak nem is látott mozija a 3. !!!!! helyezést érte el. Megcsodáltuk ma újra a családdal. Csak néhány telefonfotó a csodás részletekről.


Plafonrészlet.

Itt még a mellékes helyiségben is ügyelnek a részletekre.



Ilyen capuccinot kaptam indiai módra.

A filmről (Nicolas az iskolában) meg annyit, hogy maga a tökéletes időtöltés. Nagyon régen szórakoztam filmnézés közben ennyire jót. Kiemelkedő alkotás (még akkor is, ha IMDb szerint csak 7,2), remek családi mozi, mellettünk ugyan gyermek nélküli idősebb pár ült, a hölggyel annyit kacagtunk, hogy végig potyogtak a könnyeink. Végre egy olyan film, amelyhez készült trailer nem lő le minden érdekes részt. Elképesztő jók a karakterek, hozzá a magyar szinkron (mindenki, de nem tudok nem elfogult lenni Kulka iránt). Élveztük mind az öten!!! Kevés azt írnom, hogy ajánlom, de tényleg nézzétek meg. Nem véletlen, hogy francia film, igazi európai poénokkal az amerikai romkomban megszokott blőd marhaságok helyett. Tele számomra érdekes apró látványelemmel, lakás és épületrészlettel (az egyiket megvalósítom Soma szobájában). Mindez hol lehetne máshol, mint az Urániában, ahol még sosem csalódtunk.
Infók a történetről és a filmről itt és itt.


Őszintén ajánlom gyermekekkel (vagy nélkülük). Mi még vacsora közben is nagyokat nevettünk a jelenetek felidézése közben (hát már ezért is megérte). Foglalj online jegyet, a terem nem nagy (ezért kedveljük), teltház pillanatok alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest