CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2015. április 27., hétfő

Kisgombos - Kis könyves éj 2015

Pénteken ismét olvasni szerető gyermekek lepték el a Kisgombos Könyvesbolt (web, FB) környékét, a Kis könyves éj program keretében. Nekünk, akik itt élünk Biatorbágyon, oltári mákunk van, mert bármikor betérhetünk egy olyan varázslatos boltba, ahol minden részlet, portéka magával ragad. Kata, az egész megálmodója fáradhatatlan, ha a könyvekről, minőségi, kreatív játékokról van szó. Ide hozza nekünk a kortárs gyermekirodalom színe-javát, találkozhatunk írókkal, költőkkel, illusztrátorokkal. Ezúttal Berg Judit látogatott hozzánk, akinek ezúton is köszönjük, hogy órákon keresztül dedikált és minden csemetéhez volt pár kedves szava. A műveit óriási rajongótábor öleli körbe, szeretettel beszél mindegyikről, betekintést engedett a szövevényes történetalkotás rejtelmeibe, mindezt mérhetetlen közvetlenséggel.


 


A program és a dekoráció kapcsolódott a Rumini regények hangulatához, igyekeztünk a jellegzetes formákat beültetni az üzlet előtti térbe. Készítettem tengert, átköltöztettük hordóinkat, raklapos ülőhelyekkel tettük lakályossá a „kikötőt”, padokkal, párnákkal, babzsákokkal igyekeztünk kényelmessé alakítani. És azt kértük, hogy csíkosban jöjjenek a gyerekek.




Az emeleten a kis tengerészek részére karkötő készült, matróztánc, perecpiac, gitárral kísért lampionos este tette tartalmassá a napot.







És ismét bekapcsolódott Ő, aki furmányos kérdésekkel tette próbára az olvasótábort, majd a helyes válaszokért cserébe kulcsokat adott, amelyekkel egyre közelebb lehetett jutni a soklakatos kincsesláda tartalmához (150 db muffint sütöttem :o)))






Köszönjük a résztvevőknek a felejthetetlen hangulatot, a sok csíkos pólót, a táncos lábakat, a környék üzleteinek türelmét. Nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre újra itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest