CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2015. május 13., szerda

Otthonos irodai környezet

Nagyon kedvelt munkafolyamat volt számomra ennek az irodának a felfrissítése. Három fiatal, jogi ügyekben kimagaslóan jártas felkérő igényeinek megfelelően alakítottuk ki az általuk már korábban is használt ingatlant. Eredetileg egy budapesti társasházi lakás, nagyon jó tömegközlekedés mellett. A „falunkból” vonattal is megközelíthető, no meg egy sétával. (Mert az ismerőseink is itt élnek.) Arra törekedtünk, hogy vigyünk valami érdekeset, ami megmarad a betérőkben. Az óriásposzter tökéletes megoldás erre, ami ilyen helyzetben jobban tud érvényesülni, mint egy hasonló méretű ténylegesen lakószobaként használt helyiségben. A témája pedig több szempontból szerencsés, természetesen van személyes kötődés is, valamint a híd maga, monumentális méretével is lenyűgöz, s mögöttes tartalommal is rendelkezik, ami a privát és az üzleti kapcsolatok esetén is lényeges. A színei pedig csodálatosak, ehhez igazítottuk a bútorokat, amelyekben van némi modern, kis elegancia, letisztult kialakítás és furmányság. 

Ez utóbbi a dip dye néven ismert, mártogatós festési technika, amely a lerakóasztal és a fordítottan az íróasztalokon köszön vissza. A fotelhez a kényelmes, kötetlenebb hangulatú megbeszélések miatt ragaszkodtunk, a szőnyeg ezt erősíti. Szükség volt két munkahely kialakítására, valamint az iratok, könyvek tárolására. Ezt fiókos konténerrel és egy szellős, egyszerű és nagyszerű formájú. légies polcos elemmel oldottuk meg (fekete fém, ami a híddal is összekacsint :o). A fotelek mögött található falat sem hagytuk magára (amely a poszterrel szemközti fal), felkerült képtartó polc (idővel dekorációk, diplomamásolat stb. kerül ide), s annak szélességében egy fehér betéttel dobtuk fel a felületet. Bekerülnek a munkához szükséges holmik, dekorfüggöny, szobanövény, s akkor majd folytatjuk.

A másik dolgozószobából is hoztam részletet.


Később majd visszatérünk, de én már így is nagyon büszkén mutatom. És nagyon köszönöm Riának, hogy rám gondolt. (volt parketta felújítás, ajtóüveg csere, mázolás, mosdó burkolás…, ám a fent jelzett részletek izgalmasabbak :o)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest