A
tegnapi díszkészítő programról maradt gyurma, abból készítettünk névtáblákat,
az ünnepi asztalon ültető funkciójuk lesz és majd az ajándékot kísérik. A
gyurma a ma trendi szódabikarbónás cucc:
- 2 dl szódabikarbóna (bio tisztítószereknél, gyógyszertárban kapható, szóval ne a kis ötker zacsisat)
- 1 dl étkezési keményítő (próbáltam kukoricakeményítővel és burgonyával is, mindkettő remek módon működik, utóbbi icipicit fehérebb)
- 1,25 dl víz
A porokat
jó alaposan összekeverni, hozzáadni a vizet, a folyékony keveréket kis lángon
melegíteni folyamatos kavargatás mellett, míg gyurma állagú lesz. Na ezután én
kiborítottam a pultra, kicsit vártam, sodrófával kinyújtottam. Lehet szaggatni
karácsonyi formákkal. 2-3 nap alatt szépen megszilárdul, de kipróbáltam azt is,
hogy 50°C-os sütőben hogyan szárad. Jól :o) Szép fehér, lehet rá festeni,
filccel rajzolni. Tökéletes kiegészítő a becsomagolt ajándékra (szívószállal kilyukasztani
még puha állapotában), kerülhet karácsonyfára díszként, ha többet zsinegre,
szalagra kötünk girlandként dekorál, s mint írtam, nálunk az asztalra is kerül.
Holnap
találkozunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése