…
avagy hogyan legyünk megszállottak. Az Adventi fejtegetésemből kimaradt, hogy
narancshéj nélkül sem telik év. Gyermekként Anyukám készített, megfigyeltem a
technikát, majd én is ráálltam a készítésére. A narancshéjat felvágom csíkokra,
és egy jó nagy befőttesüvegbe teszem, ahol sima vízben ázik 5-7 napot. A vizet
reggel és este cserélem. Gyors üzemmódra kapcsolva, ha nincs idő az
áztatgatásra felforralom 3x, mindig lecserélem a vizet (azt hiszem Stahl Judit
is így készíti). Utána meg serpenyőbe teszem, és nem kevés cukorral megszórom,
lassacskán párolgatom, hagyom, hogy a cukor belemásszon minden narancshéj
sejtecskébe, aztán megint nyakon öntöm cukorral, az egész egy totál szirupos finomság
lesz. Ha kész van egy tálcára rá terítem, az asztal végibe helyezem, hogy
kicsit száradjon, s bárhányszor arra járok dézsmálok belőle. Néha ajándékozok
is. Ha nem falom fel :o))) És a mérlegre meg nem állok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése